Voorwaarden en reservatieprocedure

 

Onze rittens kosten €20 per ritten, ongeacht kleur, oorstand of vachtstructuur. Ieder ritten is voor ons evenveel waard en wij vinden dan ook niet dat er onderscheid gemaakt moet worden. Het kost ons ook niet meer geld/energie/voer/bodembedekking om een kleintje met dumbo oren en een rex vacht groot te brengen dan dat we een kleintje met gewone oren en gladde vacht moeten opvoeden.

 

Voorwaarden

Er gelden wel enkele regeltjes voor het reserveren van rittens:

 • De rittens zullen minstens 8 weken oud zijn bij verhuis. Ook zullen ze minstens 100 gram moeten wegen. Wanneer rittens in een groep met andere ratjes terecht komen, raad ik aan om te wachten tot een gewicht van 150 gram. (Dit in verband met de weerbaarheid van de rittens.)
 • Rittens gaan altijd per twee de deur uit! Tenzij er kan aangetoond worden dat de reserveerder al ratjes in huis heeft en waarvan het jongste maximum 2 maand ouder is!
 • Rattery Babs Paradise is niet aansprakelijk voor latere ziektes... De rittens verlaten hier gezond en wel de rattery.
  Alle latere kosten zijn voor de toekomstige eigenaar. Wel wil ik als rattery een garantie geven op de rittens. Wanneer deze binnen de eerste 3 maanden na aankoop komen te overlijden wegens erfelijke aandoeningen, dan kan u contact op nemen en maken wij verdere afspraken.
 • Rattery Babs Paradise heeft het recht om reserveringen te weigeren zonder vermelding van reden.
 • Met rittens die verkocht zijn als huisdier mag er NIET gefokt worden! Gebeurt dit wel dan heb ik het recht om vader/moeder met de rittens te komen ophalen!!
 • Wanneer een ratje/ritten afkomstig van Rattery Babs Paradise niet meer kan verblijven bij de huidige eigenaar, dan dient u contact op te nemen met ons.
  Zo kunnen we samen zoeken naar een geschikte oplosssing! Het is niet toegestaan om rittens/ratten te herplaatsen zonder mijn medeweten!! Indien de ratjes terug naar hier komen is teruggave van het geld niet aan de orde!
 • Bij overlijden van het ratje, gelieve ons op de hoogte te brengen. Vermeldt hierbij ook waaraan het ratje gestorven is en op welke leeftijd.
  Dit in verband met controle van onze lijnen. 

 

Reservatieprocedure

 

Wanneer kan ik het beste reserveren?

Wij werken met reservatielijsten. Dit wil zeggen dat iedereen die bij ons rittens wil aanschaffen, op die lijst komt. Deze lijst kan u terug vinden onder het knopje "Reservatielijst". Daar kan u dan ook vinden hoeveel reservaties er al geplaatst zijn, hoeveel reservaties ik nog aan neem en of er eventueel al mensen op de reservelijsten staan. Controleer dit even om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Wij werken bewust met reservatielijsten, dit omdat wij graag al baasjes gevonden hebben voor onze rittens, nog voor deze geboren worden. Wij willen namelijk niet doelloos ratjes fokken, zonder de garantie dat ze geweldige huisjes zullen hebben. Indien u echt heel graag ratjes wil van ons, reserveer dan tijdig. Het gebeurt dan ook zelden dat er nog rittens beschikbaar zijn wanneer de nestjes al geboren zijn.

 

Hoe kan ik reserveren voor rittens?

Op onze website kan u het reservatieformulier terug vinden. Door dit volledig in te vullen en te verzenden, krijgen wij uw formulier in onze mail. Van zodra wij de tijd vinden, zullen wij deze beantwoorden. U zal dus reactie krijgen in uw mailbox (hou ook uw ongewenste mail in de gaten, soms komt ons antwoord ook daar terecht.) Wanneer alle vragen correct ingevuld zijn en alles in orde is, dan komt u op de reservatielijst terecht. 

 

U kan uw voorkeur qua nest doorgeven, echter nemen wij geen reservaties aan op kleur. Wees u er wel van bewust dat wij ook niks kunnen garanderen qua nest. Wij werken nog steeds met dieren en Moeder Natuur doet nog steeds wat zij wil. Wij vragen dan ook om na te denken bij uw reservatie. 

 

Zoals ik al vermeld heb, werken wij met dieren. Wij kunnen een kansberekening maken over welke kleuren we kunnen verwachten. Dit is een kansberekening, dat alles wat we vermelden ook daadwerkelijk geboren wordt, hangt af van wat Moeder Natuur voor ons in petto heeft. Zo verwachten we in een nestje met een rex mama en een gladhaar papa 50% rex en 50% gladhaar. In een nest van 13 kan u dus al merken dat dit een probleem wordt. Er kunnen dan ook 8 rexen en 5 gladharen geboren worden, maar het kan even goed zijn dat er maar 3 rexen en 10 gladharen zijn. Dit geldt voor de vachtstructuur, maar ook bij kleuren, oorstand, ... Ik hoop dan ook dat u het begrijpt dat wij nooit kunnen garanderen dat u het exacte ritten van uw voorkeur zal krijgen. Om deze reden nemen wij geen reservaties aan op kleur en vragen we om verder te zoeken indien u niet wil afstappen van een bepaald kleur/uiterlijk van een ratje.

 

Wij werken niet met het systeem "wie eerst komt, eerst maalt". Dit omdat we vroeger gemerkt hebben, dat mensen die eerst op de lijst staan dan alle "leuke" en "speciale" rittens kiezen, en de laatste op de lijst naar huis moeten met 2 identieke zwartjes. Iedereen wil graag 2 verschillende rittens, daarom werken we met een iets ander systeem.

 

Hoe werkt ons reservatiesysteem:

Iedereen die wil reserveren komt op een gemeenschappelijke reservatielijst voor de nestjes die tegen die tijd verwacht worden. Van zodra de rittens geboren zijn en de geslachten gekend zijn, wordt iedereen die rittens kan krijgen gecontacteerd. 

 

Wij als rattery hebben altijd eerste keuze. Daarna komen bevriende rattery's, eigenaar van de dekman en de mensen die voor ons enkele fokmannen groot brengen. Logischerwijs krijgen deze na mij de keuze, de rattery's omdat het voor hen belangrijk is dat zij rittens kunnen kiezen die binnen hun lijnen passen, eigenaar van de dekman, omdat wij hun man mogen "gebruiken" om onze lijnen verder te zetten en als laatste de personen die onze fokmannen groot brengen en verzorgen, dit ook omdat wij later deze mannen terug kunnen lenen. 

 

Wij maken onze keuze rond de 4 weken. Daarvoor kan u uw voorkeuren al doorgeven, maar zal deze NIET bevestigd worden. Het daadwerkelijke kiezen kan pas vanaf 4 weken, wij sturen naar iedereen een berichtje waarna u de effectieve keuze kan doorgeven.

 

Iedereen mag de 4 rittens van hun voorkeur doorgeven, op nummer 1 de meest favoriete en 4 de "minst" favoriete. Van zodra ik van iedereen de voorkeuren door gekregen heb, zal ik zelf de verdeling maken van de rittens, rekening houdend met de voorkeur van iedereen en het feit dat niemand met 2 dezelfde rittens naar huis moet. Tot nu toe is dit al altijd vlekkeloos verlopen en heeft iedereen altijd 2 van de 4 favorieten mee gekregen naar huis.

 

Wij vinden deze manier van werken het eerlijkst voor iedereen en ook voor iedereen even duidelijk.  

 

 

Kunt u zich vinden in onze manier van werken? Vul dan gerust het reservatieformulier in en stuur het ons door! 

Contact:

Rattery Babs Paradise

Ann-Sofie De Pessemier
Avelgem (België)
+32(0)493/54.08.51

Wordt lid van onze facebookgroep en volg alle nieuwtjes online!
https://www.facebook.com/groups/Ratterybabsparadise