Onze ratjes

Hier kan u al onze fokgeschikte ratjes terug vinden.

Zo hebben we onze ratjes verdeeld in 4 groepen, namelijk:

  • De fokgeschikte dames
  • De dames op pensioen
  • De fokgeschikte mannen
  • De mannen op pensioen

 

Onze ratjes wonen bij ons in de woonkamer. We hebben de ratjes een tijdje op een aparte kamer gehad, maar ik voelde mij daar zelf heel slecht bij. Ik miste de interactie tijdens het voorbij lopen, het kijken naar de ratjes terwijl ik in de zetel zit. Het stille genieten van gewoon naar hen te kijken terwijl ze aan het spelen zijn, een snelle aai over hun bol, of het knuffelen terwijl ik tv kijk. Om deze reden hebben we beslist om onze woonkamer opnieuw op te offeren en onze ratjes gezellig bij ons te plaatsen. 

Ook zwangere moedertjes en de rittens verblijven in onze woonkamer. Dit omdat we dan de moedertjes nauwlettend in de gaten kunnen houden, mocht er iets fout lopen en omdat we onze rittens graag laten wennen aan alle geluiden die bij het huishouden horen (tv, radio, stofzuiger,...)

 

Onze ratjes wonen in een ruime aluminiumkooi die bestaat uit 2 delen die elk 200cm x 50cm x 60cm (BxDxH) groot zijn. Onze mannengroep woont in het bovenste gedeelte, onze dames wonen onderin.

 

Enkele foto's van onze kooien

Als bodembedekking gebruiken wij momenteel Green Mile, mocht deze niet beschikbaar zijn dan gebruiken we andere kartonsoorten zoals Finacard, Ecobale of BedXcel. 

 

Wij zijn zeer tevreden over deze bodembedekkers. Het ruikt minder dan de Chipsi die we eerder gebruikten. Ook scheelt het een hoop stofzuigen/vegen langs de kooi.

Ook de ratjes vinden het super. Verslepen van huisje naar mandje naar hangmat om daarna weer naar de grond te verslepen.

Ze maken er heel graag hun nestje mee.

 

Prijs/Kwaliteit is zijn deze producten zeker toppers! Afhankelijk van welke je kiest varieert de prijs tussen de €15 en €23!

 

Het enige minpunt is dat het momenteel moeilijk te verkrijgen is in België. Wij moeten dan ook zelf om de paar weken richting Nederland om bodembedekking te halen.

 

Als voer krijgen onze ratjes een eigen mengeling dat gebaseerd is op het boek The Scuttling Gourmet.

In dit voer zitten alle voedingsstoffen die de rat nodig heeft.

 

Naast hun dagelijkse voer worden de schatten hier ook nog verwend met dagelijks een portie groenten/fruit afgewisseld met andere lekkernijen...

Bijvoorbeeld: Eivoer, gekookte pasta, natvoeding voor honden, gebakken kippenfilet,...

Contact:

Rattery Babs Paradise

Ann-Sofie De Pessemier
Avelgem (België)
+32(0)493/54.08.51

Wordt lid van onze facebookgroep en volg alle nieuwtjes online!
https://www.facebook.com/groups/Ratterybabsparadise