Onze ratjes

Hier kan u al onze fokgeschikte ratjes terug vinden.

Zo hebben we onze ratjes verdeeld in 4 groepen, namelijk:

  • De fokgeschikte dames
  • De dames op pensioen
  • De fokgeschikte mannen
  • De mannen op pensioen

 

Onze ratjes wonen in hun eigen kamer. We kiezen er voor om onze ratjes hun eigen kamer te geven omdat ze daar rustig staan en zo het minst in contact kunnen komen met virussen of parasieten van buitenaf. Ik bevind me heel vaak op deze kamer, doordat daar ook mijn naaimachine staat en ik daar vrij vaak bezig ben om hangmatjes te maken.

Onze zwangere moedertjes en de rittens verblijven in onze woonkamer. Dit omdat we dan de moedertjes nauwlettend in de gaten kunnen houden, mocht er iets fout lopen en omdat we onze rittens graag laten wennen aan alle geluiden die bij het huishouden horen (tv, radio, stofzuiger,...)

 

Onze ratjes wonen in een ruime aluminiumkooi van 200cm x 50cm x 200cm (BxDxH). Deze kooi is onderverdeeld in 3 delen van elk 200cm x 50cm x 60cm. Verder hebben we nog een extra aluminiumkooi met onze jonge damesgroep.

 

Enkele foto's van onze kooien

Als bodembedekking gebruiken wij momenteel de verschillende kartonsoorten zoals Finacard, Green Mile, Ecobale of BedXcel. 

 

Wij zijn zeer tevreden over deze bodembedekkers. Het ruikt minder dan de Chipsi die we eerder gebruikten. Ook scheelt het een hoop stofzuigen/vegen langs de kooi.

Ook de ratjes vinden het super. Verslepen van huisje naar mandje naar hangmat om daarna weer naar de grond te verslepen.

Ze maken er heel graag hun nestje mee.

 

Prijs/Kwaliteit is zijn deze producten zeker toppers! Afhankelijk van welke je kiest varieert de prijs tussen de €15 en €23!

 

Het enige minpunt is dat het momenteel moeilijk te verkrijgen is in België. Wij moeten dan ook zelf om de paar weken richting Nederland om bodembedekking te halen.

 

Als voer krijgen onze ratjes een eigen mengeling dat gebaseerd is op het boek The Scuttling Gourmet.

In dit voer zitten alle voedingsstoffen die de rat nodig heeft.

 

Naast hun dagelijkse voer worden de schatten hier ook nog verwend met dagelijks een portie groenten/fruit afgewisseld met andere lekkernijen...

Bijvoorbeeld: Eivoer, gekookte pasta, natvoeding voor honden, gebakken kippenfilet,...

Contact:

Rattery Babs Paradise

Ann-Sofie De Pessemier
Avelgem (België)
+32(0)493/54.08.51

Wordt lid van onze facebookgroep en volg alle nieuwtjes online!
https://www.facebook.com/groups/Ratterybabsparadise